Chef-kok en eigenaar

Takis Panagakis

‘Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven. Die nieuwe keuken weerspiegelt mijn visie op koken, mijn Griekse achtergrond en mijn ervaringen bij sterrenrestaurants. Daardoor zijn mijn gerechten goed doordacht en innovatief. Niet direct herkenbaar als Grieks, wel vol Griekse elementen. Zoals de nadruk op pure smaken en verse producten. Bij Elea wil ik gasten laten kennismaken met mijn kookstijl en laten dineren op hoog culinair niveau, tegen een betaalbare prijs.’

Kookte eerder bij: Etrusco in Corfu, Basiliek* in Harderwijk, Brouwerskolkje** in Overveen, en Mazie in Den Haag.

Onderscheidingen: Gouden Pollepel, Slag op de Schelde Persprijs, Zeeuwse Mossel trofee.

Gastvrouw en mede-eigenaar

Bibi Kuyp

‘Takis is een zeer talentvolle kok. Zo leerde ik hem ook kennen. Hij is een leuke, sprankelende persoonlijkheid en een harde werker. Toen we een relatie kregen, kwamen ook onze dromen samen: we wilden samen een eigen restaurant openen. Restaurant Elea is onze droom die werkelijkheid is geworden. Dat geeft een heerlijk gevoel en dat wil ik ook bij onze gasten overbrengen. Samen met Takis en ons team wil ik onze gasten een fijne, blijvende herinnering meegeven.’

Werkte eerder bij: Restaurant De Zwethheul** in Schipluiden en Sea Grill** in Brussel.

Ons restaurant

Elea (Oud-Grieks voor ‘olijf’) is de term die de Griekse filosofen ooit gebruikten voor vernieuwing, vrijheid en uitdaging. Dit sluit naadloos aan bij de moderne en innovatieve kookstijl van Takis Panagakis. De chef-kok kijkt graag voorbij de klassieke gerechten en zorgt voor vernieuwing in de keuken met bijzondere gerechten met subtiele Griekse invloeden.

Onze inspiratie

Takis is geboren en getogen in Griekenland, waar hij leerde koken met pure smaken en kraakverse producten. Zijn geboorteland is een inspiratiebron voor restaurant Elea; de Griekse achtergrond komt subtiel terug in de inrichting, de gerechten en de wijnkaart.

Takis: ‘Elea is een reflectie van mijn afkomst en een knipoog naar de toekomst; een plek om smaken te ontdekken en verrast te worden. Ik wil mijn kennis, achtergrond en visie met onze gasten delen en hen iets nieuws laten beleven.’

De Griekse warmte wordt weerspiegeld in de ontspannen sfeer die Elea rijk is, met vriendelijke, vakkundige bediening en persoonlijke service.

Menukaart

Wat anderen over ons zeggen.

Kom genieten in dé culinaire hotspot van Rijswijk en Den Haag.

Lunch.

Zondag van 12.00 tot 14.30 uur.

Diner.

Woensdag tot en met zondag vanaf 18.00 uur.