Het Team

Chef kok Takis

Takis Panagakis

eigenaar & chef-kok

‘Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven. Die nieuwe keuken weerspiegelt mijn visie op koken, mijn Griekse achtergrond en mijn ervaringen bij sterrenrestaurants. Daardoor zijn mijn gerechten goed doordacht en innovatief. Niet direct herkenbaar als Grieks, wel vol Griekse elementen. Zoals de nadruk op pure smaken en verse producten. Bij Elea wil ik gasten laten kennismaken met mijn kookstijl en laten dineren op hoog culinair niveau, tegen een betaalbare prijs.’

Kookte eerder bij: Etrusco in Corfu, Basiliek* in Harderwijk, Brouwerskolkje** in Overveen en Mazie in Den Haag.

Onderscheidingen: Variatiechef van het Jaar 2013, Gouden Pollepel 2014, Iens’ Beste restaurant in Nederland onder de meesterproevers 2016 (voor Mazie).

Bibi Kuyp

mede-eigenaar & gastvrouw

‘Takis is een zeer talentvolle kok. Zo leerde ik hem ook kennen. Hij is een leuke, sprankelende persoonlijkheid en een harde werker. Toen we een relatie kregen, kwamen ook onze dromen samen: we wilden samen een eigen restaurant openen. Restaurant Elea is onze droom die werkelijkheid is geworden. Dat geeft een heerlijk gevoel en dat wil ik ook bij onze gasten overbrengen. Samen met Takis en ons team wil ik onze gasten een fijne, blijvende herinnering meegeven.’

Werkte eerder bij: Restaurant De Zwethheul** in Schipluiden en Sea Grill** in Brussel.

Bibi Kuyp
Dani Rimmelzwaan

Dani Rimmelzwaan

leerling

Dani is allround kok en de petit-chef van Elea. Hij bakte zijn eerste pannenkoek rond zijn 8ste en werd direct gegrepen door de magie van de keuken. De leergierige Dani ging cakes en taarten bakken en koos later voor de koksschool in Den Haag. Werkervaring deed hij op bij het Haagse restaurant Mazie. Bij Elea kan hij naar hartenlust verder koken en werken aan moderne en innovatieve gerechten met bijzondere ingrediënten. Het zoete blijft nog altijd trekken: het liefst werkt Dani aan de patisserie.

Naomi van Es

rechterhand van Takis

Naomi is de rechterhand van chef-kok Takis. Samen kookten ze eerder bij het Haagse restaurant Mazie. Naomi houdt van verrassende gerechten en nieuwe smaken creëren. Precies daarom heeft ze voor het vak en voor restaurant Elea gekozen. Want wat is leuker dan mensen verrassen met lekker eten? Naomi werkte eerder in de keuken van The Manhattan Hotel (nu Marriott) in Rotterdam en restaurant Savelberg* in Voorburg (nu Central Park, by Ron Blaauw).

Naomi van Es
DSC05257

Frank Stuyfzand

Sommelier

Frank vervult de functie van sommelier in restaurant Elea.
Op zijn 19e kwam hij in aanraking met de horeca.
“Direct zag ik de kunstzinnige samensmelting van een prachtig gerecht versterkt door een geweldige wijn”
Dit zorgt voor een ware belevenis en brengt kok en sommelier bij elkaar en als gast zit je er middenin.

Deze ingrediënten samen met gastvrijheid, warmte en sfeer vind ik het mooiste wat er bestaat.
“Mijn doel is om dit gevoel zo sterk mogelijk te maken, zodat je als gast de ultieme belevenis hebt.

Frank werkte eerder bij restaurant The Park in Rotterdam en bij restaurant Paddles in Waddinxveen.

Kenneth van Klaveren

Gastheer

Kenneth versterkt het team van Elea in de bediening.
Dit doet hij met veel inzet en passie.
Naast het afronden van de Hotelschool en het behalen van WSET level 2 en 3 vindt hij het een sport om met het hele team de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Een gastheer in spé!

Kenneth werkte eerder bij Francois Geurds (FG restaurant**)

Kenneth van Klaveren | restaurant Elea