Het team

Chef kok Takis

Takis Panagakis

eigenaar & chef-kok

‘Met Elea wil ik gasten een nieuw soort keuken bieden en andere smaken laten beleven. Die nieuwe keuken weerspiegelt mijn visie op koken, mijn Griekse achtergrond en mijn ervaringen bij sterrenrestaurants. Daardoor zijn mijn gerechten goed doordacht en innovatief. Niet direct herkenbaar als Grieks, wel vol Griekse elementen. Zoals de nadruk op pure smaken en verse producten. Bij Elea wil ik gasten laten kennismaken met mijn kookstijl en laten dineren op hoog culinair niveau, tegen een betaalbare prijs.’

Kookte eerder bij: Etrusco in Corfu, Basiliek* in Harderwijk, Brouwerskolkje** in Overveen en Mazie in Den Haag.

Onderscheidingen: Variatiechef van het Jaar 2013, Gouden Pollepel 2014, Iens’ Beste restaurant in Nederland onder de meesterproevers 2016 (voor Mazie).

Bibi Kuyp

mede-eigenaar & gastvrouw

‘Takis is een zeer talentvolle kok. Zo leerde ik hem ook kennen. Hij is een leuke, sprankelende persoonlijkheid en een harde werker. Toen we een relatie kregen, kwamen ook onze dromen samen: we wilden samen een eigen restaurant openen. Restaurant Elea is onze droom die werkelijkheid is geworden. Dat geeft een heerlijk gevoel en dat wil ik ook bij onze gasten overbrengen. Samen met Takis en ons team wil ik onze gasten een fijne, blijvende herinnering meegeven.’

Werkte eerder bij: Restaurant De Zwethheul** in Schipluiden en Sea Grill** in Brussel.

Bibi Kuyp
Afroditi website

Afroditi Lamprianidou

kok

Jelle Driessen

kok

Jelle website
Eva plat

Eva Arons

gastvrouw

Mike van der Weijden

kok

Mike website
Team